Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi

https://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_01/16150803_okuloncesiegitimyariyiltatilietkinliktakvimi.pdf

 

 

 

 


Sevgili Ailelerimiz,

Okul öncesi dönemde kazanılan temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar çocuğun sosyal yaşamını etkilemenin yanı sıra sonraki eğitim hayatını da biçimlendirmektedir.

Bu nedenle okul öncesi eğitim döneminde verilecek bilimsel ve sistematik eğitim, eğitim sisteminin en can alıcı basamağı olarak görülmektedir.

Çocukların iyi olma hâli; sağlıklı, mutlu ve düşünüp sorgulayabilen aktif birer birey olmalarıyla yakından ilişkilidir.

Çocukların büyüdükleri çevre zenginleştirildiğinde potansiyelleri en üst seviyeye çıkmaktadır.

Yarıyıl tatili süresi boyunca evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması ve okul ile ev arasındaki

devamlılık desteklenerek bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığının sağlanması için “Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi” hazırlanmıştır.

Bu takvim, ailelerin 16 günlük tatil süresince çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için günlük etkinlik önerileri sunmaktadır.

Akışlar çocukların düşünmesini teşvik edecek bir soru ile başlamaktadır. Her gün; bir kitap önerisine, doğada yapılacak faaliyetlere ve devamında

çocuğun okulda edindiği becerilerin pekiştirilmesi için ailecek yapılacak bir etkinlik veya oyun önerisine yer verilmiştir.

Her etkinlik, çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır. Yarıyıl tatilini çocuklarınızla keyifli geçirmeniz için hazırlanan bu materyalden faydalanmanız dileğiyle.

Prof. Dr. Zarife SEÇER Temel Eğitim Genel Müdürü

17-01-2024




Kaynak: M.E.B
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi